Pleje af ruskind

Alle Decadent produkter er lavet med kærlighed i designs og materialer, som holder gennem tiden og trends. Med andre ord kan du få glæde af dit ruskindsprodukt i mange, mange år, hvis det får en god pleje og vedligeholdelse. 

Ruskind er et naturmateriale i læder, og det medfører, at hver enkelt vare er unik og kan variere i både farve og tekstur. Men ruskind adskiller sig især, fordi det har en åben overflade, hvilket gør det mere delikat end andre typer læder. 

Ruskind har samtidig en mere sart overflade, da det ikke tåler væsker, får nemt skjolder, og materialet er mere tilbøjelig til at smitte af, falme og tiltrække snavs.

Pleje og rengøring af ruskind

Ruskind er kendetegnet ved den bløde og børstede overflade, som også stiller krav til en forsigtig behandling. Det er samtidig den mest skrøbelige lædertype i hele vores kollektion. For at opretholde din taskes velplejede ruskindslook, anbefaler vi, at du giver ekstra pleje med en imprægneringsspray, da materialet let kan absorbere fugt, snavs eller fedt. 

Ruskind må ikke behandles med læderbalsam. Ruskind rejser sig i fibrene, hvis det udsættes for damp. Så den korrekte måde at friske sin ruskindstaske op på, er ved at holde den over en dampende gryde med vand og samtidig børste overfladen let med en ruskindsbørste, derved kan lette trykmærker samt lettere snavs forsvinde. Efter endt behandling med damp påføres imprægneringsspray.   

Vær opmærksom på, at farven på ruskind kan smitte af på lyst tøj, ligesom at mørkt tøj kan smitte af, hvis din ruskindstaske er lys. Ruskind kan også gradvist falme, når det udsættes for direkte sollys. 

Disse karakteristika er naturlige ved ruskind, da det er er et åbent skind, fibrene og derved farven er ikke lukket med en overfladefarve/hinde som almindeligt skind. Derfor kan det være en fordel at du overvejer din beklædning, når du bærer ruskindstaske, lige så vel som du bør vedligeholde ruskind efter vores anbefalinger.

Step-by-step: Rens din ruskindstaske

Er det ved at være tid til, at din ruskindstaske skal renses? Så kan du følge denne guide. 

  • Start med ruskindsbørsten, som du kan bruge blidt på overfladen for at løsne ruskindets fibre. På den måde får du fjernet alt løst snavs. 
  • Er der pletter, kan du forsøge at behandle med majsmel. Drys et tyndt lag over pletten og lad det virke i et par timer eller natten over. Majsmelet optager pletten, og du kan bruge ruskindsbørsten til at børste det væk efterfølgende.
  • Når du har fået bugt med pletterne, kan du opfriske din ruskindstaske, ved at holde den over en dampende gryde med vand og samtidig børste overfladen let med en ruskindsbørste. Lettere trykmærker samt lettere snavs kan dermed forsvinde. Efter endt behandling med damp og den er helt tør, påføres imprægneringsspray.

4 hurtige om ruskindspleje og -vedligeholdelse

Regelmæssig imprægnering

Du bør starte med at imprægnere din ruskindstaske, inden den tages i brug, og herefter bør du gentage det regelmæssigt. 

Skånsom opbevaring

Hvis du ikke benytter tasken i en længere periode, bør du opbevare den i den medfølgende dustbag. Derudover bør du fylde den med det medfølgende papir for at forhindre folder og bevare taskens form. 

Ruskindstaskens første tid

Du bør holde dig til tøj i samme nuance som tasken de første par gange, den er i brug. Der kan nemlig være overskydende farve, som smitter af i den første tid. 

Pas på med overfyldning og tunge genstande

Alt læder blødgøres i brug og vil tage form herefter. Derfor bør du undgå at overfylde tasken samt have alt for tunge genstande i den. Dette gælder særligt ved ruskind, da den åbne fibre ikke har samme styrke som en lukket skindfibre har.

Anskaf dig en ruskindsbørste

En ruskindsbørste er et must, når du har produkter i ruskind! Sagen er nemlig den, at ruskind blot er en overflade, som er revet op, så fibrene er blevet synlige. Med andre ord kan en ruskindsbørste give nyt liv til din ruskindstaske, hvis overfladen er blevet glat og blank. 

Husk imprægnering af din ruskindstaske

Når du anskaffer dig en taske i ruskind, er det først og fremmest vigtigt at imprægnere den, inden du tager den i brug. På den måde beskytter du ruskindet mod fugt og tilsmudsning. Derefter kan du løbende imprægnere din taske for at bevare det naturlige udseende og få glæde af den i mange år. 

Du kan med fordel gentage imprægneringen 2-3 gange om året og naturligvis rengøre efter behov.