Pleje af lædertaske

Læder er et holdbart kvalitetsmateriale med en masse gode egenskaber – og netop derfor elsker vi at bruge materialet. Alle produkter fra Decadent er lavet til at holde gennem tidens trends, og hvis du sørger for at passe godt på og pleje din lædertaske, så kan den altså forblive din tro følgesvend i mange, mange år.

Vedligeholdelse af din lædertaske

Det behøver ikke at kræve alverden at vedligeholde en lædertaske. Det er ikke nogen hemmelighed, at læder er et naturligt og organisk materiale, og det betyder, at det vil udvikle en charmerende og smuk patina i løbet af tiden – præcis, som det skal være.
Der er dog en række småting, du kan gøre, for at sikre den længst mulige levetid samt bevare det friske og mættede læderlook.

4 hurtige om læderpleje og -vedligeholdelse

Regelmæssig imprægnering

Du bør starte med at imprægnere din lædertaske, inden den tages i brug og herefter bør du gentage det regelmæssigt.

Skånsom opbevaring

Hvis du ikke benytter tasken i en længere periode, bør du opbevare den i den medfølgende dustbag. Derudover bør du fylde den med det medfølgende papir for at forhindre folder og bevare taskens form.

Lædertaskens første tid

Ved fugtigt eller varmt vejr, hvor kroppen kan transpirere, eller hvor omgivelserne gør skindet lidt fugtigt, bør du holde dig til tøj i samme nuance som tasken. Der kan nemlig være overskydende farve, som kan smitte af i den første tid.

Pas på med overfyldning og tunge genstande

Alt læder blødgøres i brug og vil tage form herefter. Derfor bør du undgå at overfylde tasken samt have alt for tunge genstande i den, det har læderet, syninger samt faconen ikke godt af i længden.

Læderpleje: 5 typer læder

Hos Decadent anvender vi fem typer læder, og vi vil her præsentere dig for dem hver især.

FLOTTER

Vores Flotter-læder er en tidløs klassiker, som har været en vigtig del af vores sortiment i mere end et årti. Dette læder er kendt for sin imponerende holdbarhed og den smukke kornstruktur, der pryder overfladen. 

For at bevare læderets kvalitet i mange år, anbefaler vi at behandle det jævnligt med vores specielle imprægneringsspray samt give den læderbalsam, når den begynder at føles tør og trænger til fugtpleje. 

RUSKIND

Den velkendte bløde og børstede overflade er den mest skrøbelige lædertype i vores kollektion. Her er det afgørende at anvende en imprægneringsspray samt en speciel ruskindsbørste, når rengøring er påkrævet. 

Der kan forekomme afsmitning af farve på lyst tøj, ligesom at ruskind gradvist kan falme, når det udsættes for direkte sollys over tid. Dette fordi skindet er åbent og ikke lukket med en overflade farve/hinde.

VEGETAL

Naturskind er vores mest naturlige lædertype med den oprindelige og individuelle struktur i overfladen. Det er meget slidstærkt, så det kan følge dig hele livet. Over tid får dette skind en smuk patina og bliver blødere. 

Behandl dette læder regelmæssigt med imprægneringsspray og læderbalsam for at bevare læderets pragt og forlænge levetiden. 

EMBOSSED CROCO

Vores læder i præget krokodille er særligt forarbejdet, med en blank folie/film, der presses på skindet og giver den ønskede croco effekt. Læderet har en skinnende finish, som fungerer som et beskyttende skjold på læderet. Croco skal ikke behandles hverken med imprægneringsspray eller læderbalsam, det kan ikke absorberes pga. af den spærrende film. 

NAPPA

Nappa er et let og blødt kalveskind med en naturlig kornstruktur på overfladen. Nappa-læderet er omhyggeligt polstret for at tilføje ekstra styrke, struktur og naturligvis bibeholde sin eksklusive blødhed. 

Vi anbefaler at behandle Nappa-læderet med imprægneringsspray samt regelmæssig læderbalsam.

God pleje og rengøring af din lædertaske

Læder er et holdbart materiale, og det betyder, at du ved god vedligeholdelse samt at følge en plejevejledning kan få glæde af dit læderprodukt i mange, mange år. Men det er vigtigt, at du har styr på, hvilken type læder dit produkt har, da de hver især har forskellige behov. Fælles for alle læderprodukter gælder dog, at du kan fjerne støv med en tør klud.   

Pletter på lædertaske

Uheldet kan være ude, hvor du får pletter på din lædertaske – og det kan godt være en udfordrende opgave at få væk igen. Brug en opvredet klud til at komme pletten til livs. Vær opmærksom på at bruge sæbespåner frem for almindelig sæbe, da læder ikke har godt af dette. Når læderproduktet er tørt efter rengøringen, kan du give produktet (hvis det egner sig) et tyndt lag læderbalsam med en tør klud.